Spreker Liesbeth - Claes | Ladies on the road

Ann Wauters   

Basketbalicoon en co-founder Game Changers 

Ann Wauters kennen we allemaal als de grande dame uit de basketbalsport, maar Ann is ook een rasechte onderneemster als co-founder van Game Changers. Met dit project ijvert Ann, samen met enkele andere (ex-)topsporters om vrouwen beter vertegenwoordigd te zien in de Belgische sportwereld. De Game Changers willen vooral sensibiliseren en erop wijzen dat topsport nog altijd hoofdzakelijk een mannenbastion is. Niet alleen bij de atleten, maar ook bij de hele omkadering. 

Ann heeft het in haar keynotes onder andere over de gelijkenissen tussen topsport en topondernemerschap en het belang van een goed team om resultaat te bereiken. Maar Ann is ook een boegbeeld voor vrouwelijke (top)sporters en voor haar rol in het debat over gender en sport. Begin dit jaar werd ze door KU Leuven nog gelauwerd met een erepenning omdat ze daadwerkelijk het verschil wil maken in de gender- en diversiteitsuitdagingen binnen de sport. 

“Ik geloof in grote dromen en realistische doelstellingen.” 

Op de Ladies on the Road Conference wil Ann vrouwelijke ondernemers inspireren om net die versnelling hoger te schakelen.

Ze gelooft erin dat: 

elke dag het beste van jezelf geven, leidt tot de beste resultaten. 

je als onderneemster of ladyboss vertrouwen wint door betrouwbaarheid 

de groei van elk individu ook het team doet groeien 

je naast grote dromen ook realistische doelstellingen moet hebben 

zelfdiscipline de motor is voor meer innerlijke kracht