Anouck Meier - Ampersand

Anouck Meier

Oprichtster van Ampersand Business school  

Anouck Meier startte haar loopbaan als gedreven business lawyer aan de Brusselse balie. Toen ze voelde dat het keurslijf van haar métier (en de vele geschreven en ongeschreven regels van het leven in de corporate wereld) te strak kwam te zitten, hing ze haar toga aan de haak om serieel onderneemster te worden. 

Ze profileerde zich de voorbije jaren als expert in marketing en als business coach onder de naam Ampersand. Haar missie is het inspireren van vrouwen near and far, om hun zaak succesvol en efficiënt te runnen met een maximum aan vrijheid.  

Als je een ondernemer bent én gezegend bent met twee X-chromosomen, dan kan het lijken alsof de wereld je klein wil houden. Diep vanbinnen weet je nochtans dat je tot grootse dingen in staat bent. It’s time to play big.  

Als notoir feministe stelt ze de marketingstrategieën en de businessmodellen in vraag die ons collectief ingelepeld worden in een maatschappij waar de Big Boys nog steeds de plak zwaaien. Dat doet ze met verve in haar nummer 1-podcast Rebel Rants, waarin ze geen enkel heilig huisje van het ondernemerschap as we know it ongemoeid laat.

Als haar naam ook nog een ander belletje doet rinkelen, dan ken je Anouck misschien als “de blonde” van Werk & Leven, die andere referentie podcast die meer dan een half miljoen keer werd beluisterd en een Belgian Podcast Award in de wacht sleepte. Samen met partner in crime Kelly Deriemaeker gaf ze een hele generatie vrouwen meer grip op hun tijd en hun leven. 

Ze is een veelgevraagde spreker over : 

vrouwelijk ondernemerschap 

online marketing 

 feminisme 

timemanagement  

productiviteit  

Anouck rammelt graag aan de kooitjes en nodigt je kordaat maar liefdevol uit om alles wat je gelooft over je werk en je leven kritisch in vraag te stellen.  

    Anouck Meier - Ampersand