Spreker Liesbeth - Claes | Ladies on the road

Evelyne Van der Looven

Co-founder KUNOKA  

Evelyne werkte jarenlang in de schoenen business voor gerenommeerde Italiaanse huizen, maar ze merkte dat de kwaliteit verminderde en dat ook de productie meer en meer overzee werd uitbesteed. Dit was voor haar een kantelpunt en zo rijpte stilaan het idee om zelf een schoenenlijn te ontwerpen. 
 
Dit idee bleef lange tijd in haar achterhoofd hangen. Evelyne maakte wel prototypes die ze zelf droeg, maar niet commercialiseerde. Tot op een zonnige dag in Central Park New York… Een zekere Gabriela Kunoka gaf er spontaan een compliment over haar schoenen. Deze dame was helemaal weg van het prototype en overtuigde Evelyne om haar eigen brand in de markt te zetten. Zo werd KUNOKA geboren. 

“Give a girl the right shoes and she can conquer the world 

KUNOKA is meer dan alleen een schoenenmerk, het label staat voor optimaal comfort en een duurzame manier van werken en produceren. Bij het ontwerpen denkt Evelyne aan de KUNOKA vrouw wiens stijl haar persoonlijkheid uitdrukt. De KUNOKA vrouw is niet bang om anders te zijn, maar wel op een gedistingeerde manier. Ze is puur, eerlijk en echt maar niet voorspelbaar, eerder verrassend… Ze is vriendelijk maar sterk. Ze is niet bang om kleur te omarmen als een verrassend element in haar classy outfit. Ze houdt van onverwachte texturen.  

Op de Ladies on the Road Conference wil Evelyne vrouwelijke ondernemers inspireren om: 

hun passie te volgen 

 door te zetten en dicht te blijven bij wie je bent  

 bewust te kiezen voor duurzaam ondernemen 

te blijven geloven in jezelf

Find out more

www.kunoka.com

 @kunoka